Welkom bij The Swingtimers Big Band Tienen

THE SWINGTIMERS BIG BAND UIT TIENEN OLV KIM VANDEWEYER is een geslaagde mix van muzikanten gevormd door muziekscholen uit Vlaams- en Waals Brabant, aangevuld met enkele talentvolle en ervaren jazz musici afkomstig van verschillende muzikale formaties uit de regio.

Hoe is het allemaal begonnen? Een mix van afgestudeerde, jonge muzikanten van het conservatorium van Leuven en enkele ervaren rotten in 't vak, gerekruteerd uit omliggende muziekverenigingen aangevuld met enkele doorgewinterde ex-muzikanten, JA DAT WAS HET! Zo werd in september 1977 de "Swingtimers Big Band" gesticht.

"The Swingtimers Big Band" begeleidde reeds vele bekende Belgische artiesten zoals : Phil Abraham (trombonist), Theo Mertens (trompettist), Eddy House (alt-sax), Freddy Sunder (dirigent - gitarist - zanger), Jacques Raymond (zanger) en Connie Neefs (zangeres).

Het doel is om iedereen te laten swingen tijdens een concert, een personeelsfeest, een bruiloft, een receptie, een academische zitting, een tuinfeest, een open deur dag,.... Het orkest biedt een waaier aan muziek en zang van grote bekende formaties gaande van lichte en populaire muziek tot grote klassiekers en de meest gesofistikeerde jazz arrangementen.

Tienen, tintelende stad Vlaanderen - verbeelding werkt

Eerstvolgende evenement:

Vrijdag 29 november 2019 Music for Life Virga Jessecollege, Hasselt 20:30 Nieuwsbrief
Zaterdag 14 maart 2020 The Swingtimers Big Band In Concert Zaal Sinterviven, Oplinter 20:00 Nieuwsbrief